Vet du når du skal gjøre din neste service på bilen din?




Siden bilens sikkerhet og tilstand avhenger av hvor godt betjent bilen er, er det viktig at du vet når neste service anledning skal komme. I dag vil biler ha informasjonen lagret i bilens informasjonssystem og vil advare deg når du når tiden for service. Det er imidlertid alltid lurt å dobbeltsjekke servicehåndboken, slik at du alltid er klar over når den neste kilometeren leser når bilen din har behov for bilservice.

Bilservice utføres ikke så ofte at det blir en problemfri, og siden det er viktig for kjøretøyets generelle tilstand og sikkerhet, bør det utføres uten forsinkelse. Så uansett om varsellampen er på eller ikke, må du ta bilen via en bilverksteder for å få service på den. En full service vil ta noen timer, så du slipper ofte av bilen om morgenen den dagen du har bestilt servicen og deretter henter den på ettermiddagen eller kvelden.

Under servicen av bilen din vil fagstasjonene på verkstedet gå gjennom listen over deler for å sjekke i henhold til bilmerkenes servicemanual. De vil endre de delene som må skiftes, slik at du har en fullservice bil på slutten av dagen, med alle hoveddelene sjekket, og du vil vite at støtdempere, bremser og styremekanisme er i god stand. Når bilen har blitt betjent, vet du at bilen er i god stand og små og store problemer har blitt identifisert.

Bilen din kan ha behov for mer service før neste planlagte serviceanledning, da det også avhenger av hvordan bilen kjøres, hva forholdene er og hvor stor arbeidsmengden er. Hvis du noen gang føler at bilen ikke oppfører seg som den skal eller du hører litt støy, bør du stikke innom en verksted og få kontrollert problemet. I tillegg til vanlig bilservice, bør dekkene også repareres. Det kan hende at du skifter dekk mellom sommer- og vinterdekk, og det kan hende at du har noen dekkservice, men dekkene bør sjekkes regelmessig for å sikre at de er i god stand.

For mer informasjon om biltjeneste, besøk: https://vianor.no/


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Hvordan Velge Et Pålitelig Bilverksted

Hvordan Velge Bilverksted