Egenskaper Av Vinterdekk




Det er ingen tvil om at vinterdekk fungerer godt i kaldt vær. Hvis du har tvil om dem, er den beste måten å bli kvitt disse tvilene på å oppleve disse dekkene selv. Når du ser hvor flott de fungerer på snødekte, isete og slapsete veier, vil du begynne å angre på at du ikke kjøpte dem tidligere. Selv om du må tåle problemer med å bytte mellom vinter- og sommerdekk på et år, vil det være verdt det hvis du vurderer fordelene du får.

Noen spesifikke egenskaper gjør vinterdekk perfekte for kjøring i kaldt vær, nemlig slitebane-gummi, bitende kanter og slitedybde og slitemønstre. Når temperaturen synker ekstremt lavt, blir slitebanen som dekkene er laget av, myke og fleksible. Dette er annerledes enn slitebanen til sommer- og helårsdekk som blir stiv og mindre i stand til å gi tilstrekkelig trekkraft i kaldt vær. Hvis du kommer fra et sted der vintrene er så kalde at veiene blir dekket av snø eller is, vil vinterdekkene kunne gripe veien bedre og dermed tillate deg å kjøre trygt og komfortabelt.

Vinterdekkene har også et økt antall bitende kanter så vel som høy tetthet av lameller. Lameller er simpelthen tusenvis av slisser som finnes i vinterdekkens slitebane. Jobben til lamellene er å sørge for veigrep på isete veier. De fungerer som ledende kanter som er ansvarlige for å ta tak i uregelmessigheter på de utfordrende vinterveiene. Lamellene på de moderne vinterdekkene er vanligvis sikk-sakk formet for å gi økt stivhet i slitebanen og forbedret sidegrep.

En annen funksjon som gjør vinterdekk perfekt for vintervær er dybden til slitebanen og slitemønsteret de er laget med. De har dypere slitedybde og unike slitemønstre i forhold til andre typer dekk på markedet. Formålet med dypere slitedybder er å redusere snøoppbyggingen og øke trekkraften på snødekte veier. Slitemønsteret til disse dekkene er 
laget på en måte som gjør at de kan kanalisere snø og slaps og kvitte seg med vann på overflatene du kjører på - noe som gir deg en mer behagelig tur på veien om vinteren.

For mer informasjon om vinterdekk, sjekk ut vianor.no i dag.

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Ting å vite om piggdekk

De Nordiske Landene Er Alltid Forberedt På Snø