Det er alltid tryggere å bytte til vinterdekk for tidlig enn for sent



Det anbefales å bytte til vinterdekk så tidlig som du tror du kan ende med vinterforhold. Jo lenger nord du bor som vil være tidlig sammenlignet med hvis du bor veldig sør. Å kjøre med vinterdekk når det fortsatt ikke er is, men det er kaldt er ikke dårlig. Så når kvelds- og nattetemperaturene begynner å synke nærmere null, er det definitivt på tide å begynne å planlegge ett dekkskifte.

Det er alltid bedre å ha vinterdekk på bilen din når det ikke er vinterforhold sammenlignet med å ha sommerdekk på bilen din og du ender opp med vinterforholdene. Vinterdekk slites litt raskere når du kjører dem i plussgrader sammenlignet med å kjøre med dem under vintertemperaturer. Når det gjelder sikkerhet, vil du likevel ha godt grep selv i plussgrader. Når du sammenligner det med kjøring med sommerdekk, kan sommerdekk være farlige å kjøre med under vinterforhold. Dette er fordi de blir harde og mister mye av det grepet du trenger for sikker kjøring.

Så hvis du bytter dekk for sent og havner i en situasjon at du er omringet av snø og is, og at du fremdeles har sommerdekkene på bilen din, er det alltid best å avstå fra å kjøre til været har kommet tilbake til plussgrader . Hvis du er sterkt avhengig av bilen din, er det viktig at du sørger for å skifte godt før vinterværet kommer, selv om det ville komme tidlig. Det samme når vinteren er slutt, det er bedre å vente til våren har gått lenge nok til at du er sikker på at vinterværet ikke kommer tilbake.

Hvis du har piggdekk, må du overholde regelverket når det gjelder datoene innen når du kan ha dem på tidligst, og det samme gjelder den siste datoen du kan ha dem på. Disse datoene overholder ikke hvis du allerede har vinterforhold, da du har rett til å bruke dem. Det er helt sikkert på slutten av dagen, slik at du og dine andre sjåfører kan være trygge mens du kjører.

For mer informasjon om optimal timing for dekkskifte, besøk: https://vianor.no/


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Hvordan Velge Et Pålitelig Bilverksted