Sjekk dekkene dine på jevnlig basis




Du er i utgangspunktet bare så trygg som tilstanden til dekkene dine, så det er viktig å kontrollere at de er i god stand. Når du kjører en sykkel, vil du definitivt unngå dekkfeil under kjøring, og også unngå vannplanlegging hvis det er tungt nedbør mens du kjører. Dekk i god stand hjelper deg med å holde deg trygg mens du kjører sykkelen både på rette og svingete veier.

Du må sjekke både mønsterdybden på dekkene og dekkstrykket. Mønsterdybden skal være over 4 mm for å sikre gode kjøreegenskaper. Hvis slitedybden er lavere enn dette, er det ikke trygt å kjøre lenger. Din bremselengde vil øke så vel som risikoen for vannplaning øker. Vannplaning er noe du vil unngå når du kjører en motorsykkel, da du mister kontroll, noe som kan føre til at du mister balansen og krasj. Lav slitedybde gjør det vanskeligere for sporene å transportere unna nok vann for å unngå aquaplaning. Bremsing har også en negativ innvirkning, da rotasjonen bidrar til å fjerne vannet fra overflaten.

Når du kjøper motorsykkel- og scooterdekk, må du sørge for at du kjøper høykvalitets dekk som har godt vått grep og lav rullestyrke. Begge disse sikrer at du har gode dekk som lar deg stoppe raskt, selv om overflaten er våt. Evnen til å stoppe raskt er ofte det som holder deg ut av potensielle ulykker. Du trenger også en god hjelm og et godt beskyttende verneutstyr når du kjører, slik at hvis det er en ulykke, har du de beste forholdene for å gå trygt fra en ulykke.

Det er også tilrådelig å kjøre mer forsiktig i starten av sykkelsesongen, da det var noen måneder siden du kjørte sist, så det kan fortsatt ta litt tid for alle de rette bevegelsene og bevegelsene som skal synkroniseres. Det er ofte hastigheten i kurver som forårsaker sykkelulykker å skje. Å vite at å ta kurver med sykkel er en del av skjønnheten med å kjøre en sykkel, spesielt på svingete veier, man bør fortsatt forsøke å kjøre forsiktig. Å ha alle de andre sikkerhetsaspekter som er i orden, hjelper i det minste å gjøre stasjonen tryggere mens du er på veien.

For mer informasjon om motorsykkel og scooterdekk, besøk: https://vianor.no/

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Ting å vite om piggdekk

Hvordan Velge Et Pålitelig Bilverksted