Gode Råd For Kjøp Av Vinterdekk



Kjøring på isete, slapsete og snødekte vinterveier krever ekstra forholdsregler. Å skifte til spesialiserte vinterdekk er en av disse forholdsreglene. Helårsdekkene som følger med de fleste kjøretøy, slutter å være effektive når temperaturen faller under 7 grader Celsius. Hvis du ikke bytter til spesialiserte vinterdekk, vil du utsette deg for farem for å havne i en ulykke. Snø og is reduserer friksjonen mellom dekkene og veibanen drastisk, noe som kan føre til at et kjøretøy som har helårsdekk sklir og fører til ulykker.

Du bør ikke vente til vinteren for å begynne å tenke på å kjøpe vinterdekkene. Hvis du kommer fra et sted hvor du er sikker på at disse dekkene vil være nødvendig før eller siden, er det en god ide å kjøpe dem tidlig. Det å vente til vinteren er ordentlig igang før du kjøper dem, er som å vente til huset ditt brenner for å begynne å tenke på å kjøpe en brannslukker. De fleste problemene som eiere av kjøretøy står overfor om vinteren, kunne ha blitt unngått hvis de bare kjøpte vinterdekkene tidligere og skiftet de ut på kjøretøyene sine.

For å sikre fullstendig sikkerhet på vinterveiene er kjøp av høykvalitets vinterdekk av absolutt stor betydning. Du vil få to vinterdekkalternativer å velge mellom når du starter søket, nemlig piggdekk og piggfrie dekk. Piggdekk er det beste alternativet for kjøring på steder der veiene vanligvis er dekket av snø og is om vinteren. De har metallpigger som er satt inn i slitebanen for å øke veigrep og trekkraft på glatte, ispakkede veier. Metallpiggene er konstruert for å bruke vekten av kjøretøyet og radialkraften for å gi økt trekkraft ved å kontinuerlig grave seg inn i isen.

Det andre alternativet til vinterdekk er piggfrie dekk. Det som gjør dem annerledes enn piggdekkene er metallpinnene. De piggfrie dekkene har ikke disse piggene. I stedet har de lameller og har et ensrettet slitebane-mønster. piggfrie vinterdekk passer godt for sjåfører som vanligvis kjører rolig og er i stand til å endre den planlagte ruten hvis været er dårlig. På glatte veier er det bedre å bremse og svinge forsiktig når du kjører med piggfrie dekk.

Klikk her for å hjelp med å kjøpe de riktige vinterdekkene, besøk www.vianor.no for flere tipps.


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Det er alltid tryggere å bytte til vinterdekk for tidlig enn for sent

Hvordan Velge Et Pålitelig Bilverksted