Sikkerhetsråd for bilen din før sommeren




Våren kommer og det er godt å sørge for at bilen er i god stand før sommeren. Hvis du ikke er i nærheten av en kjørelengde, bør du betjene bilen, bør du fortsatt sjekke bilens tilstand. Når du bytter til sommerdekk, bør du også sjekke de andre viktige delene av bilen. Viktig om våren når snøen smelter og den er ganske skitten med mye støv og smeltet snø, er å ha nok vaskevæske og at vindusviskerne er i god stand. Bytt viskerbladene hvis du ikke klarer å tørke frontruten godt etter at du har brukt skivevæsken. God sikt er avgjørende for å raskt oppdage farer underveis og sikre at du kan holde deg i tide om nødvendig.

Bilservice er alltid viktig med jevne mellomrom. Det kan være den som skal utføres i henhold til bilens servicehåndbok eller bare grunnleggende service for å sikre at bilen er i god og servicebar tilstand. En god måte er å la verkstedet ditt utføre en kondisjonstest på bilen din, der de sjekker de viktige delene av bilen for å se om noe må adresseres eller om bilen din er i god stand. De kontrollerer viktige deler som bremser, dekk og støtdempere, samt kontrollerer bilens væsker som bremseolje, skivevæske og motorolje.

Det er viktig å skifte motorolje og bremsevæske, samt å sikre at de blir oppfylt til riktig nivå. Oljeskift gjøres minst årlig eller oftere hvis du kjører veldig mye og med tanke på bremsevæske bør du gjøre det hvert annet år under normal kjøring. Dette sikrer at motoren ikke blir skadet og at bremsene holdes i god stand. Bremseklosser og bremseklosser byttes ut når de er slitt, hvor ofte dette må gjøres avhenger mye av kjøreoppførselen din. Aggressiv oppførsel får deg til å gass og bremse mer, noe som gjør at bremsene slites raskere.

Du trenger ikke alltid å utføre service på hele bilen, noen ganger kan det hende du trenger dekkservice og andre ganger bare bremseservice eller oljeskift. Det kan også være behov for å skifte ut støtdempere når de slites. De bør byttes ut hvert annet år, og siden du har 4 år, vil det ofte være behov for å erstatte et av dem. Slitte støtdempere påvirker bilens sikkerhet negativt, da de ikke kan skyve dekket mot veibanen som det skal. Det øker bremseavstanden og slitasjen kan bli skjev. Det er også vanskelig å kontrollere en bil med dårlige støtdempere, og bilen har en tendens til å bli dekk.

Dekkene bør sjekkes oftere enn du gjør service, det anbefales å sjekke dette minst en gang i måneden. Dette gjøres raskt når du er på bensinstasjonen, da du raskt kan sjekke dekkene for synlige skader og sørge for at dekktrykket er riktig. Lavtrykksdekk kan ødelegges da sideveggen kan bli skadet, de trekker også mer bensin og slites ut for tidlig. Dekkets designdybde bør også kontrolleres slik at du har mer enn 4mm designdybde slik at bilens funksjoner for sikker kjøring kan opprettholdes.

For mer informasjon om bilens servicebehov, besøk: https://vianor.no/

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Det er alltid tryggere å bytte til vinterdekk for tidlig enn for sent

Hvordan Velge Et Pålitelig Bilverksted