Må du kjøpe nye vinterdekk etter sommeren?



Når det er på tide å bytte fra sommerdekk til vinterdekk, oppstår spørsmålet om du vil trenge nye vinterdekk. Det avhenger av hva tilstanden til vinterdekkene dine var da du fjernet dem. Hvis du hadde en kantlinje på dekkens gjengedybde, har du muligheten til å ikke lagre dekkene og kjøpe et nytt sett neste før vinterdekkene går igjen. Du kan også kjøpe et nytt sett og få dem lagret og vente på deg når du trenger dem. Dette kan virke litt over toppen, men det kan spare deg for mye stress når du kommer til høsten av å ikke måtte stresse med vinterdekk.

Uansett når du kjøper vinterdekk, må du bestemme hva du trenger av vinterdekkene dine i tillegg til sikkerhet og god ytelse. Den nye EU-dekkmerking som ble lansert for noen år siden, har gjort det lettere å velge minst sommerdekk; problemet er at det ikke er noen gode indikatorer for hvor bra dekk fungerer om vinteren. Det ville være flott om EU ville standardisere en ny merking for vinterdekk, der de kunne ha noen indikatorer som feste på snø og på is. Nå sitter du bare med indikatorer på kjørekomfort når det gjelder ekstern dekkstøy så vel som rullemotstand, men sikkerhetsaspektet, som er grep på vått underlag, er ikke veldig relevant og vil ikke vise omstendigheter du ofte møter om vinteren.

Med mangelen på en standardisert komparativ måling, sitter du igjen med å bestemme deg for om du vil ha piggdekk eller ikke piggdekk, der piggene har best mulig grep, spesielt når det gjelder isete overflater. Dette er litt begrenset, ettersom det er flere begrensninger for dem når det gjelder tidsperioden de får lov til å brukes, og hvis du planlegger å kjøre over landegrensene, må du sjekke hva som er forskriftene i de andre landene når det kommer til om du kan kjøre med piggdekk. Tyskland tillater for eksempel ikke piggdekk, så hvis du planlegger å kjøre til Alpene vil du få problemer. Så du kan nøye deg med ikke-piggdekk, som har gode egenskaper på både snø og is.

For mer informasjon om vinterdekk, besøk: https://vianor.no/


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Det er alltid tryggere å bytte til vinterdekk for tidlig enn for sent

Hvordan Velge Et Pålitelig Bilverksted