Tips Om Hvordan Du Bruker Piggdekk




Piggdekk er de beste dekkene for kjøring på isete og slapsete vinterveier. De har vært et foretrukket valg for bileiere som kommer fra kaldere klima i en årrekke. Med disse dekkene blir det bedre å gjøre rundt kurver og svinger når du kjører på de utfordrende vinterveiene.
De er designet for forbedret trekkytelse som inkluderer forbedret bremseevne, svingeevne, akselerasjon og retardasjon samt gradklatring. De er utformet på en måte som benytter radialkraften og bilens vekt for å forbedre veigrep og trekkraft.

Det første du trenger å vite om piggdekk er at de trenger regelmessig vedlikehold akkurat som alle andre typer dekk. For kjøretøyets kontroll og sikkerhet er det avgjørende at du kontrollerer piggdekkene regelmessig og sørger for at de er riktig oppblåst før du drar ut på veien. Dekkene skal til enhver tid være blåst opp til det lufttrykket som produsenten har foreslått. Kjøring med feil oppblåste dekk kan føre til at de deformeres eller slites ut raskere. Piggene deres vil miste stivheten sin hvis lufttrykket ikke er riktig, noe som vil resultere i nedsatt trekkraft.


Det er også viktig at du kjøper et komplett sett med piggdekk til kjøretøyet ditt. Det er noen kjøretøyseiere som bestemmer seg for å installere kun to piggdekk enten på forhjulene eller bakhjulene på kjøretøyene sine. Selv om dette kan se ut som en lur måte å spare penger på, kan det forårsake ulike sikkerhetsfarer. Å kun montere piggdekk på en aksel av kjøretøyet gjør at de forskjellige settene av hjul opplever ulike nivåer av trekkraft, noe som kan føre til farlig slingring.

For flere tips om hvordan du skal bruke piggdekk på riktig måte, besøk www.vianor.no


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Ting å vite om piggdekk

De Nordiske Landene Er Alltid Forberedt På Snø