Ting å vite om piggdekk


Et piggdekk vil alltid gi deg et betydelig bedre veigrep om vinteren enn hva sommerdekk eller helårsdekk gjør. Det er beregnet for uforutsigbare vinterveier som vanligvis er dekket med is, slaps og snø. De har metallpigger integrert i slitebanen. Piggene er ganske enkelt sterke metallstykker som er utformet for å grave i is og gi ekstra trekkraft ved kjøring på isete eller snødekte veier. De anbefales ikke brukt under andre årstider enn vinteren, fordi de kan skade veier dersom overflaten ikke er dekket av is.

Avhengig av hvilken type piggdekk du kjøper, har hvert dekk typisk fra 60 til 120 pigger. Piggene er laget av sterk wolframkarbid, noe som gjør at dekkene er i stand til å motstå vinterforholdene de blir utsatt for. Bredden på den nedre delen av piggene er bredere enn hullet de settes inn i. De er laget slik at dekkene kan gripe seg fast og sørge for at de er sikre. Selv når dekket ikke er i bruk, vil ikke piggene falle av.

En annen ting du trenger å vite om piggdekk, er at de sliter hardt på veidekket. Selv om de definitivt gir mange fordeler om vinteren, vil de gjøre mer skade enn hva godt er om sommeren. De har vist seg å kunne slite mye mer på kjørebanen enn vanlige dekk. De fører også til spor på veier, spesielt på motorveier. Dette kan føre til ulike sikkerhetsproblemer, medregent vannplaning, sterk sprut og andre styreproblemer. Når du kjører en bil som har piggdekk, på en vei som bare er våt og ikke dekket av is eller snø, vil bremseevnen reduseres sammenlignet med standarddekk.

Hvorvidt du skal bruke piggdekk, blir egentlig en veldig personlig beslutning som bestemmes av en rekke faktorer, som for eksempel hvor du bor, hva slags vær du forventer å møte, og veiene du vanligvis kjører på. Hvis du kommer fra et sted med milde vintre, vil det ikke være behov for å kjøpe piggdekk. I stedet kan du velge piggfrie dekk som er ment for mildt vintervær. De vil også gjøre en god jobb og sørge for at du er komfortabel på veien og forbedre hvordan du håndterer bilen din.

Klikk her for å få mer informasjon om piggdekk, se https://vianor.no/i dag. 

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Det er alltid tryggere å bytte til vinterdekk for tidlig enn for sent

Hvordan Velge Et Pålitelig Bilverksted