Å velge mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk


piggfritt dekk

Du kan ikke overse fordelene med vinterdekk hvis du kommer fra et land eller en region som opplever ekstremt kaldt vintervær. Akkurat som du trenger de beste sommerdekkene til den varmere sesongen, må du sørge for at du har de beste vinterdekkene som kan gi godt grep på veier med svart is og hardpakket snø. Selv når temperaturen blir uutholdelig kald, må du sørge for at vinterdekkene du har kjøpt forblir myke og fleksible. De bør ikke bli for stive som sommer- og helårsdekk vanligvis blir når temperaturen synker for lavt.

Det finnes to typer vinterdekk du kan velge mellom, og det er piggdekk og piggfrie vinterdekk. Det er viktig at du vet hva som gjør dem forskjellige fra hverandre før du går videre for å kjøpe dem. Piggdekk har små metaller kalt pigger innebygd i slitebanene deres. Piggene skal øke trekkraften når du kjører på veier som har my snø og is. Piggdekk er perfekte for steder som opplever alvorlig vær om vinteren. Men hvis du kommer fra et sted hvor vintrene ikke er for ekstreme, kan du egentlig velge piggfrie dekk.

Den andre typen vinterdekk du finner på markedet, er piggfritt dekk, som også ofte refereres til som  piggfrie dekk. Dette er de moderne vinterdekkene som ikke har metallpiggene som piggdekkene har. I stedet for piggene har de små slitser som kalles lameller som forbedrer ytelsen på is og snødekte veier. De kan forbli fleksible selv i frysende temperaturer.

Beslutningen om å kjøpe piggfrie vinterdekk eller piggdekk vil avgjøres av to ting: alvorlighetsgraden av været om vinteren på stedet du kommer fra, og lovene om bruk av vinterdekk i ditt område. Det er områder hvor piggdekk ikke kan brukes. Imidlertid har de moderne piggdekkene mange flotte funksjoner som gjør dem perfekte til vinterkjøring på veier som er fulle av is eller snø.


For å hjelpe deg med å velge mellom piggfrie dekk og piggdekk, besøk oss her https://vianor.no/ for relatert informasjon.

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Hvorfor sommerdekkene er gode for varme værforhold

Ting å vite om piggdekk

De Nordiske Landene Er Alltid Forberedt På Snø